03.03.2005 - Türkiye Gazetesi - İnan ARVAS

Birliğe çağıran dergi

Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı tarafından hazırlanan "Türk-İslam Birliği" dergisi yayın hayatına başladı. Önceki gün derginin tanıtımı için Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bilim Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Yavaş, Türk-İslam Birliği'nin bir an önce kurulması gerektiğini belirterek, "Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasçısı Türk Milleti olarak bizlerin üzerine düşen bir sorumluluk ve vazifedir" dedi.

Gazetemiz dış politika yazarlarından Mustafa Necati Özfatura da, şu ana kadar kaleme aldığı pek çok yazıda İslam birliğini dile getirdiğini hatırlatarak, Türkiye'yi, İslam dünyasının çekirdeği olarak gördüğünü ifade etti. Müslümanların 9. Haçlı Seferiyle karşı karşıya olduğunun altını çizen Özfatura, "İslamiyet'in insanlığa verecek çok şeyi var, artık ideoloji devri bitmiştir" dedi. Ülkemizde yaşanan misyonerlik faaliyetlerine de dikkat çeken Özfatura, "Anadolu Türkü güçlü olursa, İslam dünyası da güçlü olur. Bu birliğin sağlanmasında en önemli etken milli ve manevi değerlere dönüşte yatar" diye konuştu.

Adalet Eski Bakanı İsmail Müftüoğlu ise gelecekten ümitli olunması gerektiğini kaydederek, "Hastalığın çaresi Kur'an-ı Kerim'dir, ümitvar olunuz. Kimlerle beraber olacağımızın ölçüsü ayetlerdedir. Tüm müslümanlar kardeştir ilkesiyle hareket edilmelidir" diye konuştu.

Çok sayıda ünlü simanın katıldığı toplantıda Emekli Tuğgeneral Halil Şimşek, gazeteci Kenan Akın, yazar Mehmet Şevket Eygi, Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Prof.Dr. Salih Tuğ, Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Harun Tokak, Emekli Tümamiral Orhan Ateş, Çevre Eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar, Önce Vatan Gazetesi sahibi Abdullah Akosman gibi isimler de birer konuşma yaptılar.