04.03.2005 - www.Alperenler.com

Müslümanlar kardeşlik temelinde birleşmeli

Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı tarafından hazırlanan Türk-İslam Birliği Dergisi, yayın hayatına başladı. Sepetçiler Kasrı'nda yapılan geniş katılımlı toplantıda konuşan Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu, "Hastalığın çaresi Kur'an'dadır. Tüm Müslümanlar kardeştir ilkesiyle hareket edilmelidir" dedi.

Derginin tanıtımı, Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen geniş katılımlı bir toplantı ile yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Tarkan Yavaş, Türk-İslam Birliği'nin bir an önce kurulmasının gerektiğini belirterek, "Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasçısı Türk Milleti olarak bizlerin üzerine düşen bir sorumluluk ve vazifedir" dedi. Adalet Eski Bakanı İsmail Müftüoğlu ise gelecekten ümitli olunması gerektiğini kaydederek, "Hastalığın çaresi Kuran'dır, Ümitvar olunuz. Kimlerle beraber olacağımızın ölçüsü ayetlerdedir. Tüm Müslümanlar kardeştir ilkesiyle hareket edilmelidir" dedi. Türkiye Gazetesi Yazarı Mustafa Necati Özfatura, bugüne kadar yazdığı 12 bin yazısının çoğunu İslam Birliği konusuna ayırdığını hatırlatarak, "Kuyruklu yıldızın çekirdeği vardır, bir de kuyruğu, Türkiye kuyruklu yıldızın çekirdeği gibidir. Anadolu Türkü güçlü olursa, İslam Dünyası da güçlü olur. Millî ve manevi değerlerimize dönüş şarttır" diye konuştu. Türk Milleti'nin İslam Dünyası için büyük önem arzettiğini ifade eden Prof. Dr. Ömer Aksu da, "Eğer Türk Milleti'ni ayağa kaldıramazsanız İslam aleminin nefes almasını sağlayamazsınız. İslam dünyasının ihtiyaç duyduğu aksiyon Türk milletinin gücünde saklıdır" açıklamasında bulundu.