14.03.2005 - Vakit Gazetesi

Türk-İslâm Birliği Dergisi bayilerde

1400 senedir dünyaya insani ve toplumsal açıdan çok şeyler kazandırmış olan İslâm Medeniyeti'nin ve bunu kendine rehber edinmiş Türk insanının yüzyıllar boyunca dünyada huzuru ve istikrarı sağladığı bir gerçektir. Bizler çağımızın acil ihtiyacı olan bu birliğe niyet ederken, bunun tüm insanlığın barış, huzur ve istikrar içinde olmasını sağlaması amacında olmalıyız. Kan dökmek için değil, akan kanları sevgi ve güzellik yayarak durdurmak, bir hırs ve gurur içinde olarak değil, fedakar ve hadim olmak, medeniyetler arasındaki yıkıcı faktörleri ortadan kaldırıp yapıcı olarak ilişkileri düzenlemek ve artırmak, cahilliği yok edip eğitimle kültürü ve özellikle bireylerin vicdani, akli melekelerini ve sağduyusunu artırmak, sanat ve estetik anlayışımızı eskiden olduğu gibi yine canlandırarak hayatın her yönüne aksettirmek, sorunları, gerginlikleri hoşgörü ve sevgiyle çözüme ulaştırmaya çalışmak bu birliğin temel vasıfları olmalıdır.

Türk-İslâm Birliği Dergisi'nin ilk sayısı, bu birliğin nasıl olması gerektiği, Müslümanlara ve tüm dünyaya neler kazandıracağı ve bununla birlikte Türkiye'nin rolünün ne olması gerektiği gibi stratejik konuları mercek altına alıyor. Üç ayda bir yayınlanacak olan fikir dergisinde, aralarında KKTC Cumhurbaşkanı sayın Rauf Denktaş da olmak üzere, önemli devlet adamları, akademisyenler, yazarlar, sivil toplum kuruluşları başkanları, emekli generaller ve milletvekilleri de yazı kaleme alacak.