14.04.2005 - Milli Gazete

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ABD, AB ve İngilizler'in sinsi oyunlarına dikkat çekti
Kanmayın, aldanmayın

Türk halkı bize sahip çıkmalı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, hiçbir gücün Kıbrıs halkını Anavatan Türkiye'den ayıramayacağını belirterek, "Ben buradan hem Türkiye halkına hem de KKTC halkına sesleniyorum. Bizi birbirimizden ayırarak Kıbrıs'ı Rumlar'a vermek istiyorlar. Bunu yapmak için de çeşitli oyunlara başvuruyorlar. İngilizler ve ABD tarafından hazırlanan Annan Planı, Kıbrıs halkını yok etme planıdır. Bu plan bir daha masaya gelmemelidir. Eğer gelirse, Kıbrıs tamamen elimizden çıkar. Bu oyunlara aldanmayın ve kanmayın" dedi.

Kıbrıs, haklı davamızdır

Denktaş, "Bu aziz vatanı bölmek için büyük girişimler var. Bizi sinsice parçalamak için uğraşıyorlar. Türkiye Avrupa Birliği yolunda attığı adımlara çok dikkat etmelidir." şeklinde konuştu. Türki Cumhuriyetlerden gelen liderlerin kendisine, "AB için Kıbrıs'tan vaz mı geçtiniz, Kıbrıs sorunu bitti mi?" diye sorduğunu belirten Denktaş, "Ben onları hep dinliyorum. Türkiye en haklı davasından vazgeçerse, Türki Cumhuriyetler, Türkiye Cumhuriyeti'ne nasıl güvensin?" diyerek uyarılarda bulundu. Denktaş'ın konuşması ayakta alkışlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, hiçbir gücün Kıbrıs halkını Anavatan Türkiye'den ayıramayacağını belirterek, "Ben buradan hem Türkiye halkına hem de KKTC halkına sesleniyorum. Bizi birbirimizden ayırarak Kıbrıs'ı Rumlar'a vermek istiyorlar. Bunu yapmak için de çeşitli oyunlara başvuruyorlar. Bu oyunlara aldanmayın ve kanmayın" dedi.

Denktaş, Bilim Araştırma Vakfı'nın yayın organı olan Türk İslam Birliği Dergisi tarafından Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen "Milli davamız Kıbrıs ve KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş Onur Günü Toplantısı"na katıldı.

Türk İslam Birliği'nin tarihi hakkındaki sinevizyon gösterisinin ardından alkışlar arasında kürsüye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, "Atatürk'ün emaneti olan bu vatanı bölmek için büyük girişimler var. Sizi sinsice parçalamak için uğraşıyorlar" sözleriyle konuşmasına başladı. Türki Cumhuriyetleri'nden gelen liderlerin kendisine, "AB için Kıbrıs'tan vaz mı geçtiniz, Kıbrıs sorunu bitti mi?" diye sorduğunu belirten Denktaş, "Ben onları hep dinliyorum. Türkiye en haklı davasından vazgeçerse, Türki Cumhuriyetleri Türkiye Cumhuriyeti'ne nasıl güvensin?" dedi.

Rum gençlerini silahlandırıyorlar

Basının Kıbrıs halkına, Kıbrıs davasına yardımcı olmasını isteyen Denktaş, "Rumlar gençlerini silahlandırıyor, Türk gençlerini öldürsünler diye. 2005 yılını EOKA yılı ilan ettiler, bizi yok etmek için. Papadopulos, her seferinde 1963-64'te kimsenin öldürülmediğini iddia ediyor. Toplu mezarlar ortada, 16 günlükken öldürülen bebekler ortada, peki tazminat nerede? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), hep tek taraflı tutum sergiliyor. Kıbrıs'ı tek halk olarak görüyorlar. Kıbrıs'ta 2 halk vardır. Gerekli antlaşmalar yapılmıştır. Bu gerçekleri basın haykırmazsa, bunu insanlar nasıl bilecek, bunu AB nasıl bilecek, bunu AİHM nereden bilecek?" şeklinde konuştu. Denktaş, Annan Planı'nın tekrar gündeme getirilmeye çalışıldığını, bu planın ABD ve İngiliz usulü bir plan olduğunu ve bu planla Türk halkının adadan tamamen çıkarılmak istendiğini kaydetti.

Basın, mücadelemizi görmezden geliyor

Türkiye'nin AB'ye alınması için 65 sayfalık istekleri olduğunu ifade eden Denktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlardan biri de 'Kıbrıs Rum Kesimi'ni tanı'. Hangi Kıbrıs'ı, 16 günlük bebek katili Kıbrıs'ı mı? Türkleri öldürdükleri için madalya alan Kıbrıs'ı mı? Ben bunları istemediğim için 'uzlaşmaz' oldum. Benim için şandır, şereftir" Denktaş, "O cüce boylu Papadopulos, 'Benim muhatabım koca Türkiye'dir. Sen değilsin. Önce onunla konuşalım, seninle sonra iç konuları konuşuruz' diyor. Buna Türkiye olarak izin veriyor musunuz?" diyerek salonda bulunanlara seslendi. Konuşmasında sık sık basına seslenen Denktaş, "Biz 1950 ve 60'ların basınını arıyoruz. O coşkulu günleri, manşetleri, başlıkları arıyorum. Güvenimiz, Türkiye Cumhuriyeti ulusudur. Türk basını, bunlardan bahsetmeli, bunları manşetlerine taşımalı" dedi. Denktaş, "Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak" sözleriyle konuşmasına son verdi. Daha sonra günün anısına Denktaş'a Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Tarkan Yavaş tarafından bir plaket takdim edildi. Ardından davetlilere kokteyl verildi.

Kimler katıldı

Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Adalet Eski Bakanı ve Gazetemiz Yazarı İsmail Müftüoğlu, emekli paşalar, Kıbrıs Türk Milli Komitesi Başkanı Yakan Cumalıoğlu, Gazatemizin İmtiyaz Sahibi Ömer Yüksel Özek, Genel Yayın Yönetmenimiz Necdet Kutsal, Yazı İşleri Müdürümüz Hasan Durmuş, Yazarımız Afet Ilgaz ve çok sayıda akademisyen katıldı. Milli Değerleri Koruma Vakfı'nın 10. yılıyla Bilim Araştırma Vakfı'nın 15. yılı münasebetiyle toplantıya Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Sayıştay Başkanı Mehmet Damar telgraf gönderdiler.