15.04.2005 - Yeni Şafak- Oktay MEHMET

Türk-İslam sentezi huzur getirecek

Milli Değerleri Koruma Vakfı Başkanı Altuğ Berker, 600 yıl cihana hükmetmiş Türk milletinin, Türk-İslam medeniyetinin tesisine öncülük yaparak dünyada huzur ve barışın hakim olmasına katkıda bulunabileceğini ileri sürdü. Sahip olduğu jeopolitik konumum, tarihi ve kültürel zenginliğin Türkiye'ye yeni bir misyon yüklediğini kaydeden Berker, "150 yıldır dünyaya hakim olan materyalist zihniyetin neden olduğu savaş ve felaketler yeni oluşumla son bulacak. Türk-İslam sentezinin sağladığı barış ve huzur, bir yaşam tarzı olarak dünyaya hakim olacaktır" dedi. Türk-i Cumhuriyetler ve islam ülkelerinin KKTC'ni tanımalarının önemine de değinen Berker, KKTC'yi tanıyan ülke sayısının artmasıyla oluşacak işbirliği sürecinin Türkiye'yi ilgilendiren bazı sorunların çözümüne katkı sağlayacağını söyledi. Altuğ, bugün Türkiye'ye dayatılarak, pazarlık konusu yapılmak istenen pek çok konunun, KKTC'nin tanınırlığının genişlemesi halinde, kendiliğinden ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.